31 coaches online • Server time: 03:35
* * * Did you know? The most deaths in a single match is 8.
Log in
Recent Forum Topics goto Post Will BB2020 be the e...goto Post DIBBL: Crap Bowl VIIgoto Post Fumbbl Beer Funraise...
Group managers: Feldin, BlackOrc, roante
Fluff!
Újabban nem találod a helyed a világban és a napi munkában is távoli helyeken merengesz? Fura álmok kergetnek öntudatlanságba éjjelente kockákról, figuratologatásokról, 8 bites halálhörgésektől? Mindez hónapok óta, és nem érted az okát? Legszebb álmodból is riadva eszmélsz három koponyát vizionálva, és ordítod bele a világba, hogy „Reroll!”? Félkómásan összemosódni látszik a határ a képzelet és a valóság között, és minden sarokban sunyi varázslókat sejtve bújsz vissza az álom édes felejtésébe?

Lappang benned egy rejtélyes vágy, hogy rálépj egy vérrel mosott focipályára? Labdák, blokkok, szabálytalan taposások, passzok és elkapások között forognak gondolataid?

Reggelente még félresöpröd ezeket a gondolatokat, mondván hogy „Ajh, nincs nekem erre időm! Ott a család, mindenmás az életben...”? De tudod, hogy nem engednek a gondolataid.

Üdvözöllek hát barátom, jó helyre jöttél! Gondolj arra, hogy minden kalandor edző mikor útra kél, tapasztaltabban tér haza, és sosem lesz ugyanaz, mint útjának kezdetén. És hogy mi van azokkal az edzőkkel, akik sosem térnek haza? Nos, róluk rejtélyesen nem szól Fáma...

Nethack után szabadon, roante billentyűzetéből
Tornadátumok
Határidők az alapszakaszhoz:
 • 1. forduló: 2015. december 21.
 • 2. forduló: 2016. január 4.
 • 3. forduló: 2016. január 18.
 • 4. forduló: 2016. február 1.
 • 5. forduló: 2016. február 15.
 • 6. forduló: 2016. február 29.
A rájátszás fordulóihoz tartozó határidők egyenes kieséses rendszerben:
 • 1. forduló: 2016. március 21.
 • 2. forduló: 2016. április 4.
 • Döntő: 2016. április 18.


Nevezési feltételek
Bármilyen új [L]eague csapattal lehet nevezni. A maximum TV előírás 1'000 arany (azaz kevesebb lehet a lingek, gobbók nagy örömére). Az edzők nagy része az Eurozónában található, jelentkezésnél kérünk ezt vedd figyelembe. Jelentkezz!


Kérdésed van?
Írj bátran a szervezőknek: Feldin vagy roante valamikor biztos elérhető, vagy kérdezz a #fumbbl.hu IRC csatornán vagy a Magyar Blood Bowl Facebook csoportban.
.

Szabályok
Az alábbi szabályok vonatkoznak a liga résztvevőire:

 1. Ne timeoutolj, azaz a 4 perc letelte után se szakítsd meg az ellenfeled körét, ha lehetséges! Ez egy kezdőbarát liga.
 2. Ne vedd komolyan! :-) A BB alapvetően egy kockajáték, és a legendák idejét is csak kitolni lehet, szavatolni nem.
 3. Sponge, Potion, Snotling Hunter, stb. mind használható a ligák alatt. Menőségek ezek a cuccok! :-)
 4. A Fumbbl szülinapok alatt játszott meccsek is érvényesek, amennyiben az edzők aznap játszanak.
 5. Egy edző egy tournamentbe egy csapattal indulhat.
 6. Inducementekből bármi használható, amit a kliens támogat (kártyák, stb.).
 7. A szokásos FUMBBL Official Tournament szabályok érvényesek.
 8. Minden egyéb kérdésben az aktuális ligaszervezők döntenek.
 9. A játék feladása tilos, mert erősen elbillentheti az erőviszonyokat a ligában.


Csapatok státuszai
A ligába csak csapatok jelentkezhetnek!

A meccsek között a csapatok státuszának beállítására a következő ajánlások vannak, melytől a két fél a meccsidőpontokról való egyeztetések során eltérhet:

 1. A meccsek után nyugodtan státuszban hagyhatók a csapatok.
 2. Egy forduló kezdetén először a magasabb TV-vel rendelkező csapat (top dog) köteles státuszba állítani a csapatát.
 3. Ezek után a kisebb TV-vel rendelkező csapat (underdog) állíthatja státuszba a csapatát.


Játékok ütemezése, tervezése
A ligában 2 hetes periódusok vannak, a játék szervezésének feladata a játékosoké. Kérjük, ezt mihamarabb privát üzeneteken keresztül ütemezzétek.

Ha tudjátok, jelezzétek az időpontot is egymás felé az ikonon keresztül a saját oldalatokon, mert akkor a ligaoldalon is látszanak a már beütemezett játékok. Így esetleg érdeklődők is megnézhetik a meccseket, és a ligaszervezőknek is hasznos információ.

Ha a játék nem kerül lejátszásra, automatikusan 0-0 kerül rögzítésre. A két hetes periódusokat semmiképp nem szakítjuk meg (igen, van sokszor, hogy közbeszól az élet valakinek, viszont emiatt húsz másik játékost ne tartsunk fel, a liga meg inkább a szórakozásról szól, mint a versenyről).

Ha a játék valamely fél miatt nem kerül lejátszásra, add hozzá valamelyik liga szervezőt a beszélgetéshez. Ebben az esetben 1-0 lesz a rögzített végeredmény az aktív fél javára.


Formátum
A versenyek alapszakaszának formátuma svájci rendszerű, amelynek hossza a résztvevők számának függvényében változó. Ideális esetben az irodalom n fordulót javasol 2^n versenyző esetén, de hogy még nagyobb eséllyel legyen a szerzett pontok alapján egyértelmű győztes, ettől néha eltérünk (ez az adott tournament kiírásában mindig szerepel). Sajnos ritkán, de előfordulhat, hogy valamelyik párosítás megismétlődik.

Az alapszakaszt knockout típusú rájátszás követi a szokásos formában. Nyolc játékos esetén ez például további 1-3 meccs azoknak a hagyományos 1-8, 4-5, 3-6, 2-7 kiosztás szerint.


Arany kupa*

Ezüst kupa*

Bronz kupa*

* Egyelőre SzieberthAdam infoBOWL kupáit használjuk placeholdernek :-)


Tudtad?
Egyelőre semmi érdekes infónk nincs :D Hamarosan!
Hírességek csarnoka
Szezongyőztesek: -


Kitiltott edzők listája

A ligából automatikus kizárás jár a következők miatt, amely a következő szezon végéig áll fenn:
 • Játék feladása miatt, amennyiben legalább 3 játékost még fel tudott volna helyezni kirúgásnál az adott edző (feladás csakis ekkor megengedett és csakis kirúgás esetén az ő legelső köre elején)
 • Két sikertelen meccsegyeztetés, amennyiben a játékos passzivitása miatt nem kerül rá sor (nincs válasz a megkeresésre, stb.).


Linkek
Kezdő lépések valahol magyarul?


Help wanted!
Szükség lenne egy pár ikonra :-) Liga logó, nyeremény logók a csapatok biojába (kupák, legtöbb foul, cas, etc.) nagyon jók lennének. Ha esetleg van egy kis tehetséged, nagy segítség lenne!