13 coaches online • Server time: 07:11
* * * Did you know? The most aggressive player is Taku the Second with 6558 blocks.
Log in
Recent Forum Topics goto Post Warpstone Open XIV T...goto Post SWL Season LXXVgoto Post How to grow Fumbbl
[SWE] Strömstad Borderliners
Back to Team
Milo McCheese#1 
Thrower 
MA
6
ST
3
AG
3
AV
8
G
1
R
0
B
0
P
0
F
0
Spp
5
Cp
0
Td
0
In
0
Cs
0
Mvp
1
Injuries
 
Skills
Sure Hands
Pass
Vrål#2 
Man vet inte riktigt varför, och Vrål minns inte heller, men han kom vandrande ner ifrån bergen en vacker vårdag och bosatte sig under en stor ek, några kilometer norr om Strömstad. Det blev givetvis ett ganska stort rabalder då bönderna i närheten var oroliga att han skulle välta ladorna och äta upp boskapen så de samlade ihop ett stort uppbåd för att köra iväg den stora jätten.

Bönderna hade fått ihop ett femtiotal och medans de närmade sig jätten så skrek dom att han skulle ge sig av men till allas förvåning så brast jätten ut i gråt. "Ingen tycker om mig" & "jag har ju inte gjort nått" och liknande och stämingen bland bönderna ändrades och folk började tycka synd om han istället.

Några stod fast vid att de inte kan ha en oberäknelig stor jätte i området inte överhuvudtaget gick på fråga, men några började samtala med jätten. Det visade sig att han hette Vrål, trodde han, och att han inte åt människor, det visste han, och det bästa han visste var att skaffa sig nya vänner.

Bonden Klas i Bua, som hade passerat hundrastrecket för flera år sen, beslöt att ge han en chans. Dels för att han tyckte synd om Vrål men även för att han började bli för gammal för att sköta gården med allt vad det innebar.

Den efterkommande veckan så hade Vrål inte bara stadgat upp den lutande ladan, utan även fått upp ett nytt stängsel för korna, som han för övrig brukade prata med, men det mest anmärkningsvärda var att han egenhändigt hade slukat tre viltsvin och skrämt bort resten från området och i och med detta så blev han accepterad av de flesta bönder i området, men tyvärr inte alla.

Bara några månader senare så anlade någon en brand på gården och Vrål ansträngde sig till det yttersta för att rädda Klas och gården men det var förgäves. Allt brann ner till grunden och Vrål höll på att stryka med han också på grund av alla brännskador, men han överlevde tack vare den dåvarande lokala läkaren, Apotek-Arne.

Det hela slutade med att Vrål fick skulden för branden och skulle slängas i fängelse men tack vare Apotek-Arne så blev han dömd till att, så fort han var frisk nog att ta en plats i Strömstad Borderliners.
Ogre 
MA
5
ST
5
AG
2
AV
9
G
5
R
0
B
21
P
0
F
0
Spp
9
Cp
0
Td
0
In
0
Cs
2
Mvp
1
Injuries
 
Skills
Mighty Blow
Thick Skull
Bone-head
Loner
Throw Team-Mate
Guard
 
Carl S Berg#4 
Då Carl är son till en fjärde generationens son till en polis så var han i princip självskriven att gå in i samma linje och med tanke på hur han är som person så var valet helt rätt. Han är i princip uttryckslös och mer som en robot är en människa och kan varenda lag utantill och skulle aldrig ens drömma om att bryta en enda av dom, och att han sen behandlar alla likadant oavsett
vem det än är. Att han sen är stor, stark och helt orädd gör att han är den perfekta polisen.

Efter att ha arbetat i över 20 år som polis i Strömstad, var han lika populär bland den vanliga människan i Strömstad så var han lika opopulär bland högdjuren då Carl inte var rädd att trampa på några ömma tår för att sätta dit en smutsig tjänsteman eller ens en kollega i kåren, så med tanke på den bakgrunden så är det inte konstigt att han fick gå i förtid efter den stora skandalen.

Historien är ganska lång men för Carl så började den helt enkelt med att han var på sin favoritkrog, Ladan(Nu finns det iofs bara en krog i Strömstad men iallafall) och till saken hör att ladans besökare är av den mer råbarkade sorten och finare folk skulle inte drömma om att gör ett besök här.
Hursomhelst så blev det som vanligt handgemäng mellan några överförfriskade besökare, den här gången av bl.a Erick Rowan och Hauk Allsgaard. Carl hade precis hjälpt de lokala vakterna att kasta ut dessa då det strax efteråt blev ett riktigt rabalder utanför med fler folk inblandade.

Alla kunde se vilka som var inblandade, Erick, Hauk, tre väldigt impopulära poliser som brukade kallas "nassarna" samt Anne Frank. Då ingen annan vågade ge sig ut av rädsla för att bli inblandade så gav sig Carl ensam in i striden för att försöka få stopp på eländet.

Carl förstod direkt att poliserna hade försökt att göra något väldigt opassande med Anne och bara några minuter av totalt kaos så dök fler poliser upp och
övermannade Erick och Hauk för att ta de till häktet. Carl var av åsikten att de tre poliserna också skulle häktas men då han inte var i tjänst, samt berusad
och att han Anne hade lyckats att smita i bråket så vände de tre poliserna på historien och Carl hamnade i häktet han också.

Redan dagen efteråt så var skandalen ett faktum. Polischefen, som även han var mutad lyckades till en början hålla allting under mattan genom att påstå att Carl förmodligen var den som skull ha dödat Anne, som för tillfället var försvunnen. Allmänheten anade dock oråd och när Anne efter ett par dagar dök upp och berättade hela historien om att det egentligen vad stadsfullmäktige, Altdorf Hilter, polischefen samt ett flertal andra poliser och INTE Carl som var skurkarna i historien så var kaoset totalt i den lilla Staden.

Carl återfick sin tjänst men då han var trött på ryggdunkandet och smusslandet bland de högre cheferna i Strömstad, och när han fick höra att Strömstad Borderliners sökte spelare så tog han sin chans och sa upp sig som polis för att istället skipa rättvisa på planen, vilket passar han perfekt.
Blitzer 
MA
7
ST
3
AG
3
AV
8
G
14
R
45
B
75
P
0
F
0
Spp
26
Cp
0
Td
4
In
0
Cs
2
Mvp
2
Injuries
 
Skills
Block
Guard
Dodge
Hauk Aasgaard #5 
Hauk föddes nånstans uppe i norra Norge där både miljön och invånarna är av den kargare sorten och Hauk var inget undantag. Uppväxten bestod av en konstant kamp både mot naturen samt andra Norse-stammar.

Vid 15 års ålder så var han redan en fruktad slagskämpe både med och utan vapen och det var väl egentligen bara en tidsfråga innan han hade blivit en av ledarna i området. OM det inte vore för att han inte brydde sig om hierarkin eller politiken bakom kulisserna och sen hjälpte det kanske inte att han slog ihjäl den dåvarande hövdingens kusin i en dispyt om en get, och sen dessutom kallat hövdingen för "röv-svalg".

Hauk fängslades men lyckades rymma redan första natten. Hövdingen satte genast ihop ett uppbåd för att hitta och döda Hauk och visst hittade de honom men problemet var att Hauk inte var beredd att dö just där och då och han visste att hövdingen inte skulle ge upp så han lade sig i ett bakhåll och lyckades överraska så pass att han dödade två och skadade hövdingen så allvarligt att de inte kunde fortsätta.

Tyvärr så hade Hauk inget annat val än att fly landet då han aldrig skulle kunna få en fredad tillvaro i Norge då man inte bör försöka döda en hövding hursomhelst oavsett hur rätt man än har, så han tog sig ut ur Norge för att sen hamna i Strömstad.

Eftersom de enda färdigheter Hauk besatt var åt det mer våldsammare slaget så var tillgången på jobb i Strömstad obefinntlig så tanken var väl att ta sig längre in i landet men efter en blöt kväll i Strömstads enda krog "ladan" där han snabbt hamnade i bråk med en viss Erick Rowan som slutade med att de bägge blev utkastade och sen hamna i ett märkligt bråk med tre poliser som var i färd med att göra sig av med en kvinna kallad, Sanne Frank.

Händelsen slutade med att han hamnade i det lokala häktet och i väntan på dom så fick han höra om Strömstad Borderliners och Hauks framtid var redan säkrad.
Att få betalt för att leva rövare på planen och att om möjligt få dö i strid är för Hauk en Win-Win situation.

Blitzer 
MA
7
ST
3
AG
3
AV
8
G
15
R
10
B
73
P
-1
F
0
Spp
11
Cp
0
Td
0
In
0
Cs
3
Mvp
1
Injuries
 
Skills
Block
Guard
 
Erick Rowan#6 
Erick är född och uppväxt i Eskilstuna, och som ensamt barn till en piga på en gård så var hans lott som födseln att bli en fattig bonddräng. Han arbetade på gården tills han var 14 år då hans mor dog och han blev arbetsbefriad. Han började då att gå från gård till gård för att utföra olika tillfälliga arbeten.

Han var och är fortfarande en person som uppskattar hårt arbete men som baksida på myntet har han ett hett temperament som gjort att han fått lämna gårdarna i förtid. 20 år senare så hamnade han i Strömstad som dräng på en gård och han hade precis fått sparken från ännu en gård i en dispyt med husbonden vilket resulterade i att husbondens haka fick ett plötsligt möte med Ericks högernäve.

Han hade precis tagit sig in till stadens lokala krog, Ladan, där han snabbt hamnade i bråk med en viss Hauk, nyanländ till staden, vilket resulterade i att bägge blev utslängda. Väl utanför så råkade de i luven på en polispatrull som var i färd med att arrestera Sanne Frank, och arrestering var ett faktum.

Efter några dagar i Häktet, blev han dömd till 1 års straffarbete för misshandel både på sin förra arbetsgivare samt våld mot tjänsteman, eller alternativt gå med i det nystartade Blood Bowl laget, Strömstad Borderliners, och valet var lätt.
Blitzer 
MA
7
ST
3
AG
3
AV
8
G
15
R
58
B
67
P
7
F
0
Spp
36
Cp
2
Td
4
In
0
Cs
6
Mvp
2
Injuries
 
Skills
Block
Guard
Mighty Blow
Tackle
Sallow #7 
Sallow växte upp i en liten by i västra Senegal och hade förmodligen levt där än om det inte vore för att när han var i 20 års åldern så blev hans by anfallen av slavhandlare och Sallow blev tillfångatagen. Alla äldre än 30 och yngre än 10 dödades, medans resten fördes ombord på ett slavskepp för att sedan säljas i nån suspekt hamn i rikare länder i väst.

Skeppet blev under färd bordat av Morgan Diageo och hans pirater, som i sin tur dödade alla slavhandlare och gav fångarna/slavarna ett ultimatum. Antingen gå med i besättningen eller lämnas av vid närmsta ö. Även om många slavar valde att gå iland så förstod Sallow att de var otroligt långt hemmifrån och även om de skulle klara färden tillbaka så, vad hade han att återvända till? En öde by och ingen släkting i livet, gjorde att han valde att gå med i besättningen.

Han fann livet som pirat tämligen bra, och han visade sig vara en bra besättningsman som både slogs och arbetade hårt och han blev en bra vän med kaptenen.

Några år senare så gick allt snett då en vanlig bordning av ett annat skepp visade sig bli en katastrof då skeppet visade sig vara ett skepp med soldater utsända för att just tillfånga Morgan Diageo. Efter en kort strid så gav Morgan upp och Sallow gjorde detsamma, och de hamnade i häktet i den lilla staden Strömstad i väntan på dom och straff.

Straffet skulle förmodligen bli döden och när Morgan och övriga pirater fick ett erbjudande att gå med i stadens nyskapade Blood Bowl lag, Strömstad Borderliners och samtidigt få leva gjorde att när kaptenen gick med i laget så var valet enkelt för Sallow, som också följde sin kapten in i laget.

Edit: Sallow förklarades kliniskt död i sin första match (mot We-No-Samurais), men Mr.Miyagi lyckades att få liv honom igen med hjälp av två meter silvertejp, en näve kaustiksoda och fyra deciliter absinth.
Blitzer 
MA
7
ST
3
AG
3
AV
8
G
15
R
21
B
95
P
0
F
0
Spp
39
Cp
0
Td
2
In
0
Cs
9
Mvp
3
Injuries
 
Skills
Block
Guard
Mighty Blow
Tackle
 
Albin Dersson#9 
När Stromstad Borderliners hade avslutat andra säsongen så beslutades det att laget behövde en extra lineman och de fick faktiskt hela tio sökanden. Tyvärr så föll en bort för att han var blind och två för att de var för gamla, och det blev inte bättre när första träningen skulle ske. Tre stycken visade sig vara såpass rädda för att få ont att de sprang åt andra hållet, men av de kvarvarande fyra så var det Albin som visade sig vara den absolut bäst lämpade för rollen som orädd lineman.

Annars så är det inget speciellt med Albin alls. Han i 20 års åldern och gillar att fiska, flyga drake samt långa skogspromenader. Hans favoritfärg är marinblå och det enda han inte gillar är blodpudding, men å andra sidan, vem gör det?
Lineman 
MA
6
ST
3
AG
3
AV
8
G
3
R
0
B
1
P
0
F
1
Spp
0
Cp
0
Td
0
In
0
Cs
0
Mvp
0
Injuries
 
Skills
Sonny Bäver #10 
Sonny, och hans tvillingbror Ronny, är bägge uppväxta på en bondgård precis utanför Strömstad tillsammans med deras far, då deras mor dog vid deras födsel. Redan när de var väldigt små så kunde man märka att de inte var som andra barn. Dels så hade de svårt att hantera känslor, både sina egna och andras samt att de hade väldigt svårt att räkna ut konsekvenser av sina handlingar och att de inte riktigt kunde ta egna (bra) beslut.

De var däremot väldigt arbetsamma, ärliga och lojala och med tanke på att bröderna hade svårt med sina jämnåriga kamrater och att de behövdes mer på gården så tyckte fadern att skolan var onödig, och de fick sluta redan innan de börjat.

Tyvärr så dog fadern och bröderna var inte i stånd att hantera vare sig gård eller djur så staden tog över djuren medans gården bara fick förfalla under ett års tid innan den helt sonika brann ner, och bröderna blev hemlösa.

Bloodfeast hade dock hört talas om bröderna och tog sig ut till gården, som fortfarande pyrde på sina ställen, för att prata med bröderna och övertalade bröderna om att vara med på en tryout för Strömstad Borderliners och man märkte tidigt att de kanske inte var så bra på att ta egna beslut men de gick helt in för det som de för tillfället höll på med så Bloodfeast beslöt sig för att ta med bägge i det nystartade laget, och här är vi nu.

Lineman 
MA
6
ST
3
AG
3
AV
8
G
14
R
4
B
33
P
0
F
2
Spp
9
Cp
0
Td
0
In
0
Cs
2
Mvp
1
Injuries
 
Skills
Wrestle
 
Efraim Farokst#11 
Lineman 
MA
6
ST
3
AG
3
AV
8
G
0
R
0
B
0
P
0
F
0
Spp
0
Cp
0
Td
0
In
0
Cs
0
Mvp
0
Injuries
 
Skills
Sjunde Svan#12 
Sjunde härstammar i rakt nedstigande led ifrån den legendariske Gunde Svan, och precis som Gunde har alla söner i efterkommande generationer sysslat med olika extrema sporter.

Sjunde är som namnet antyder, generation nummer sju, och precis som sina förfäder har han valt att syssla med någon extremsport och i Sjundes fall så blev det Blood Bowl.

Motto: Ingenting är omöjligt!!!
Lineman 
MA
6
ST
3
AG
3
AV
8
G
11
R
0
B
19
P
0
F
5
Spp
0
Cp
0
Td
0
In
0
Cs
0
Mvp
0
Injuries
 
Skills
 
Doffen#13 
Catcher 
MA
8
ST
2
AG
3
AV
7
G
2
R
7
B
0
P
0
F
1
Spp
0
Cp
0
Td
0
In
0
Cs
0
Mvp
0
Injuries
 
Skills
Catch
Dodge
Kenny Kvickrot#15 
Kevin må se ut som en person vars föräldrar är lite för mycket släkt för att det ska vara okej, men han är faktiskt helt normal. Normal betyder i den här världen nästan ingenting då kravet egentligen bara är synonymt med att kunna knyta sina egna skor, borsta sina tänder eller hur man använder en spade.

Det som gör att Kenny kan bli en bra Blood Bowl spelare är att han har en arbetsmoral långt uttöver det vanliga samt att han är envisare än ett helt knippe irriterade dvärgar med PMS.

Eftersom han är född och uppväxt i Strömstad så var han tvungen att söka sig utomsocknes för att försöka ta sig in i något blood bowl lag men efter bara två år av provspelningar i olika lag så fick han höra att hans hemstad hade startat ett nytt lag, Strömstad Borderliners, så tog han tillfället i akt att resa hem igen.

Väl hemma så behövde Borderliners en Mercenary lineman i en match mot De Galna Vetenskapsmännen och han fick chansen och det vsade sig vara så lyckosamt att han blev lagets bästa spelare och därför blev han även en permanent spelare i laget.
Lineman 
MA
6
ST
3
AG
3
AV
8
G
7
R
0
B
17
P
0
F
1
Spp
7
Cp
0
Td
0
In
0
Cs
1
Mvp
1
Injuries
 
Skills
Wrestle
 
Per Vertén#16 
Per Vertén skulle låta som en dålig ordvits om det inte vore för det faktum att det faktiskt är hans riktiga namn. Det lustiga ligger dock i att namnet passar honom perfekt.

Med en förkärlek för halvkassa skämt och raggningsrepliker som ofta hamnar under bältet gör att han skulle varit ganska jobbig att ha att göra med om det inte vore för det faktum att han inte är så korkad som han ger sken av.

"tyvärr" så har han inte bara ett väldigt välsmort munläder då hans händer är ännu snabbare och han är expert på kortspel, vilket även är anledningen till att han hamnade där han hamnade, nämligen Strömstad Häkte.

Han inte bara försökte, utan även lyckades, spela till sig väldigt betydande summor av flera av Strömstads makthavare som till slut fick nog och gick samman och såg till att Per blev åtalad för bl.a. stöld och bedrägeri.

Väl i rätten så fick han valet att fänglsas eller gå in i Strömstad Borderliners, och egentligen så är han väl ingen sportfantast men att sitta i fängelset är inte Pers melodi.
Lineman 
MA
5
ST
3
AG
3
AV
8
G
7
R
8
B
12
P
0
F
2
Spp
0
Cp
0
Td
0
In
0
Cs
0
Mvp
0
Injuries
-ma, m
Skills